PrestaShop


Webservice Avenue is gespecialiseerd in webshops op basis van het meerdere malen bekroonde PrestaShop platform.

Wij kunnen u volledig begeleiden van het registreren van een domeinnaam tot en met de start van uw webshop… of helpen met aanpassingen in functionaliteit of design… en alles daartussen in!

 

Webservice Avenue biedt complete service voor starters, maar wij kunnen ook design en functionaliteit van uw huidige PrestaShop webshop aanpassen of hulp bieden bij problemen.

 

PrestaShop – hét beste ecommerce platform voor webshops

packt_os_awards_2011_logo
PrestaShop is een gratis en open-source ecommerce platform dat door een groep ervaren webdevelopers in 2007 is gelanceerd. Sindsdien zijn er wereldwijd méér dan 115.000 webshops met PrestaShop als onderliggende platform. Niets voor niets is PrestaShop de afgelopen 2 jaar verkozen tot de beste “Open Source Business Application” door Packt, een gerenommerde uitgeverij voor ICT-gerelateerde boeken. Prestashop is hét meest moderne en gebruiksvriendelijke ecommerce platform dat geschikt is voor zowel beginners, ZZP-ers als het MKB.

Onderstaande lijst vermeldt enkele uitgelichte punten van PrestaShop:

 • Gratis en open-source ecommerce software
 • Voldoet aan webstandaarden
 • Continue ontwikkeling door ervaren developers
 • Wereldwijd méér dan 150.000 webshops in PrestaShop
 • Actieve gebruikersforum met méér dan 500.000 leden
 • Zeer gebruiksvriendelijk beheersysteem
 • Meer dan 310 functies standaard aanwezig en functies eenvoudig uit te breiden via modules
 • Styling makkelijk aan te passen en nieuw design via themes toe te voegen
 • Meertalig (56 talen) en eenvoudig een andere taal te selecteren in backend en frontend
 • Multishop functionaliteit
 • Lage serverbelasting waardoor geen dure hostingpakketten benodigd zijn

 

Actieve ontwikkeling en gebruikersforum

Er werkt een groep zeer ervaren webdevelopers fulltime aan PrestaShop om dit platform te verbeteren en uit te breiden. Daarnaast is er een officiële gebruikersforum met inmiddels al méér dan 500.000 leden! Omdat PrestaShop wereldwijd wordt gebruikt, hebben een aantal talen een eigen forumdeel. Zo is er dus ook een actieve Nederlandstalig forumdeel. Webservice Avenue is aangesteld als moderator en is, onder de gebruikersnaam AKJV, vooral actief in het Nederlandstalig forumdeel waar we mensen helpen met vragen en bij problemen.

prestashop_moderator_logo

 

Uitgebreide functionaliteit

Beheersysteem

De standaard installatie van PrestaShop bevat al meer dan 310 functies die met een simpele klik kunnen worden in- of uitgeschakeld. U kunt uw webshop beheren via een zeer uitgebreide maar toch bijzonder gebruiksvriendelijk beheersysteem (ook wel backoffice of backend genoemd). In dit beheersysteem vindt u o.a. zeer uigebreide analytics & reporting tools. Er is geen limiet voor het aantal producten en categorieën die kunnen worden toegevoegd. Ook kunnen downloadbare producten worden aangeboden. U kunt meerdere btw tarieven instellen en prijzen op uw webshop tonen met of zonder btw.

Verzendopties

Er zijn uitgebreide instellingen aanwezig voor verzending. Zo zijn vervoerders en verzendkosten in te stellen op basis van gewicht, prijs en/of land van aflevering en ook gratis verzending vanaf een bepaald bestelbedrag. Uiteraard is ook een afhaaloptie in te stellen.

Betaalmethoden

Ook voor betaalopties zijn vele mogelijkheden al standaard aanwezig, zoals betaling per bankoverschrijving, check, Rembours en PayPal. Daarnaast is het in Nederland belangrijke iDEAL betaalsysteem vrij eenvoudig te implementeren. Ook wordt PrestaShop ondersteund door de belangrijkste Payment Service Providers (PSP’s) waarmee andere elektronische betaalmethoden beschikbaar zijn, zoals MisterCash (België), SofortBanking (Duitsland) en creditcard betalingen. PrestaShop ondersteunt vele valuta’s en u kunt ook uw klanten de mogelijkheid aanbieden om een andere munteenheid te selecteren.

U kunt kiezen of u uw klanten wilt laten afrekenen via de klassieke 5-staps of de simpeler 1-staps (one-page-checkout) methode. Verder is er een instelling waarmee uw klanten óók de mogelijkheid kan bieden om te bestellen zonder dat ze een account hoeven aan te maken (guest checkout).

Marketing

Ook wat marketing betreft zijn er vele opties voorhanden. Zo kunt u eenvoudig kortingen instellen en waardebonnen aanmaken, voor permanent gebruik of voor een bepaalde periode, en deze koppelen aan een enkele klant of bepaalde klantgroepen maar uiteraard ook voor iedereen beschikbaar maken. U kunt terugkerende klanten belonen door ze waardepunten te laten sparen voor gratis verzending of voor een korting op een volgende bestelling. Ook kunt u bezoekers en klanten laten abonneren op nieuwsbrieven en er zijn kant-en-klare email templates beschikbaar waarmee u uw klanten aan uw webshop kan blijven binden.

Zoekmachine optimalisaties

PrestaShop gaat bijzonder goed om met SEO (Search Engine Optimalization). Zo kunnen Friendly URLs en meta data voor producten automatisch worden gegenereerd en bijgewerkt. Natuurlijk kan ook een sitemap worden aangemaakt. Al deze zaken houden in dat uw PrestaShop webshop geoptimaliseerd is voor maximale vindbaarheid van uw site en producten via zoekmachines.

 

Eenvoudig uit te breiden

Nieuwe en andere functies zijn makkelijk toe te voegen door middel van modules en dit geldt ook voor themes die uw webshop een geheel ander layout en uiterlijk kunnen geven. Hierdoor is een compleet ecosysteem ontstaan van developers en designers die modules en themes aanbieden. De meeste premium modules en themes zijn te vinden op de Add-ons website van PrestaShop. Daarnaast zijn ook vele gratis oplossingen beschikbaar op het PrestaShop forum en elders. Soms is het nodig om de modules en themes enigszins aan te passen (o.a. vertalingen en design) voor een perfecte integratie in uw webshop. Wij kunnen u uiteraard daarbij helpen.

 

Meertalig

PrestaShop ondersteunt het gebruik van meerdere talen. Momenteel worden 56 talen actief ondersteunt, waaronder het Nederlands. Maar in principe kan elke taal worden toegevoegd. Dit houdt in dat zowel het beheersysteem (backend) als de webshop (frontend) in een andere taal is in te stellen. Maar ook kunt u bezoekers van uw webshop de optie geven om te kiezen uit een selectie van talen. Zo kunt u bijvoorbeeld uw bezoekers de keuze geven tussen Nederlands, Engels, Duits en Frans (of welke taal dan ook!) zodat u ook klanten kunt aantrekken buiten het Nederlandse taalgebied.

 

Multishop functionaliteit

Met versie 1.5 is multishop functionaliteit toegevoegd aan PrestaShop. In het kort houdt dit in dat u via één en hetzelfde beheersysteem meerdere webshops tegelijk kunt beheren die op verschillende (sub)domeinen zijn ondergebracht. Eventueel elk met een andere productassortiment, prijzen, voorraad, CMS pagina’s etc.